Studenten lanceren subsidiesite voor MKB

Studenten lanceren subsidiesite voor mkb

Tess Maidman
Vanaf nu kunnen startende en bestaande ondernemingen in een mum van tijd digitaal subsidie berekenen.

De Utrechtse studenten deden twee jaar lang onderzoek naar subsidies en ontwikkelden een systeem dat binnen tien minuten subsidiekansen toont. Veel subsidie-erkende mkb’ers weten niet dat ze voor subsidie in aanmerking komen, daarom is dit een positieve bevinding.

Nog meer voordelen

In het onderzoek van Moritz en Michiel wordt niet alleen gekeken naar Europese regelingen, maar ook naar nationale en regionale tegemoetkomingen. Deze handeling wordt onafhankelijk verricht en wordt niet in rekening gebracht bij de ondernemer. De studenten doelen erop ondernemers bewust te maken van beschikbare financiële regelingen om zo ondernemingen positief te stimuleren. Dit kan voor beginnende organisaties een vliegende start betekenen. Deze ontwikkeling blijkt succesvol, omdat het genomineerd is voor de Accenture Innovation Awards!

De subsidiesite begon te groeien door de visie van Moritz Tielemans. 'Ik wilde de subsidiewereld voor eens en voor altijd eenvoudiger maken. Met mijn achtergrond in digitale communicatie wist ik daar de blauwdruk voor MijnSubsidie.com mee te leggen.' Zijn compagnon Michiel van der Maat heeft een technische achtergrond en zo vult het ambitieuze duo elkaar aan waardoor ze samen het systeem konden ontwikkelen.