Strijd om titel ‘Student company van het jaar’

Joni Hendrix
Welke student company mag zich de beste van Nederland noemen? Op woensdag 10 juni wordt daar antwoord op gegeven, want dan strijden de beste student companies van Jong Ondernemen om de felbegeerde titel en voor een plek in de Europese finale.

Tijdens deze nationale finale wordt bekend welke onderneming gekroond wordt tot ‘Student company van het jaar 2015’. Er komt een mbo en hbo (inclusief universiteit) winnaar. Beide winnaars mogen naar de Europese finales deze zomer. De companies worden onder meer beoordeeld op het ondernemingsplan, YouTube-filmpje, motivatie, product en toekomstplannen. Daarnaast tellen ook ondernemerschap en samenwerking mee.

Finalisten

Van de ruim 1300 aanmeldingen zijn tien finalisten over gebleven. Voor het mbo strijden CACTUS, Dubbel Check, PlastyFix, QluchiQue en SWITCH7 om de titel. En voor het hbo en de universiteit: B-Yours, Ilovemuesli.nl, Re-mixx, ROBUUST en Stucoh SC.

Publieksprijs

De teams strijden niet alleen om de titel Student company van het jaar, maar ook om jouw stem. De finalist die de meeste publieksstemmen behaalt, wint een gesponsord promotiepakket. Stemmen kan vanaf dinsdag 26 mei. Houd de Facebookpagina van Jong Ondernemen goed in de gaten.

De finale vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht en is voor iedereen toegankelijk, maar je moet je wel aanmelden via de site van Jong Ondernemen.