Startup richt zich op studentenverhuur

Startup RoomEasy: al tinderend naar een nieuwe kamer

Bart Remmers
RoomEasy is een startup waarmee studenten en huurders al tinderend op zoek kunnen gaan naar een nieuwe kamer of huisgenoot.

De app is in augustus gelanceerd en heeft ondertussen al ruim 5000 gebruikers. Ook zijn er ook al heel wat mensen die via de app van RoomEasy een kamer gevonden of verhuurd hebben. In totaal zijn er al meer dan 300 woningen in omloop geweest en rond de 1000 matches.

Het grote voordeel aan RoomEasy is dat je direct inzicht hebt welke mensen nog meer in het huis wonen en andersom ziet de verhuurder aan het profiel met wie hij te maken heeft. De app is gekoppeld aan je Facebook-account, waardoor je in één oogopslag kunt zien of je gemeenschappelijke vrienden hebt met je toekomstige huisgenoot of huurder, maar ook of je dezelfde interesse hebt. 

Daarnaast kan je met tags aangeven wat voor persoon jij bent, zodat je ook hier op kan selecteren als verhuurder. Dit zorgt dat de matchkans een stuk groter wordt.  

Startup RoomEasy:Hoe werkt RoomEasy? 

Heb jij, al swipend, een kamer gevonden die je leuk lijkt? Dan like je de kamer. Vindt de verhuurder jou ook een geschikte kandidaat en hij liket jou ook? Dan ben je een match en kun je chatten in de app en een afspraak plannen om de kamer te bezichtigen. Zonder dat er nog 14 andere geïnteresseerden in je nek staan te hijgen. Het beoordelen van de huurder begint nu in een eerder stadium dan tijdens het bezoek.  

Jonge oprichters

Swipen is dé nieuwe manier om een studentenkamer of huurder te vinden. De app is te downloaden via de Google Play Store & de Appstore en was in het begin zelfs trending. Het is een musthave voor alle studenten.

Sebastiaan Smits (27) en Viktor Smits (24) zijn de jonge oprichters van deze startup. 

afbeelding van Bart Remmers
Door: BartRemmers

BartRemmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBart