Herken het op tijd!

Staat je leiderschap nog wel buiten kijf? Deze tekenen zeggen van niet…

Berry Zwets
De weg naar leiderschap is ongetwijfeld ingewikkeld geweest. Je hebt recordomzetten gehaald en tegelijkertijd de recessie overleefd. Aandeelhouders en personeel hebben respect voor je. Of lijkt dat ineens te veranderen?

Een goed leider herkent het juiste moment om de biezen te pakken. Dit zijn volgens zakelijk platform Inc. de tekenen die zeggen dat het tijd is voor een vertrek.

Vijf signalen

Als de passie en energie voor het werk afneemt, duurt het niet lang totdat het overslaat op afdelingen en werknemers. Wellicht dat je het opnieuw kunt terugvinden of dat het voor goed weg is.

Wanneer er bovengemiddeld veel personeel is dat ontslag neemt, is er iets met je effectiviteit aan de hand. Waarschijnlijk voelen ze zich weinig ondersteund in hun ontwikkeling en groei.

Ooit had je ieder uur een nieuw idee, initiatief of campagne. Tegenwoordig heb je geen idee hoe je de zaken verbetert, wie je moet aannemen en wat er moet gebeuren voor meer omzet.

Je spreekt het team niet meer over hun weekend en hebt al maanden geen sociaal evenement van het bedrijf bijgewoond. Je geeft er eigenlijk niet zoveel meer om.

Een leider die zich geruime tijd op dezelfde positie bevindt, voelt zich vaak onmisbaar. Toch kan er talent zijn dat beter is dan jou. Draag de taken dan over.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry