Reisstartup Withlocals haalt miljoenen op

Bart Remmers
De Nederlandse startup Withlocals, een marktplaats voor gepersonaliseerde reizen, heeft 3,5 miljoen euro opgehaald bij de serie A-financieringsronde, geleid door Inkef Capital.

Op dit moment biedt Withlocals meer dan 1200 privétours aan die volledig naar de wensen van de reiziger kunnen worden aangepast, uitgevoerd door 900 locals in 24 internationale steden. In de toekomst wil het platform uitbreiden naar nog eens 40 extra steden, waaronder New York, Florence en Hong Kong.

'Het echte massatoerisme, waarbij iedere reis bij iedere reiziger moet passen, loopt op zijn einde,' geeft Matthijs Keij, CEO van Withlocals, aan. 'Reizigers willen van de gebaande ‘TripAdvisor’-paden af, om zichzelf onder te dompelen in unieke, gepersonaliseerde ervaringen, die passen bij hun persoonlijkheid en interesses. We hebben Withlocals opgezet om reizigers steden te laten ervaren zoals de inwoners dat doen.'

Gepersonaliseerde en betaalbare activiteiten op Withlocals

Withlocals is in 2013 opgericht. Op de marktplaats kunnen locals unieke, gepersonaliseerde en betaalbare activiteiten en tours aanbieden aan reizigers. 

Het bedrijf bevindt zich in de goede hoek van de reisbranche: de online markt van gepersonaliseerde tours en activiteiten levert in 2020 naar verwachting 6,8 miljard dollar op, blijkt uit een analyse van een studie van Eye for Travel uit juli 2017. Withlocals streeft naar een aandeel van minimaal 20 procent in deze markt.

 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart