PvdA en PVV willen toch publicatieplicht benzineprijzen

Redactie Baaz
Pompstations langs de snelweg moeten toch een publicatieplicht krijgen voor hun benzineprijzen, zo vinden de PvdA en de PVV. Eerder maakte minister Maxime Verhagen van Economische Zaken bekend dat deze publicatieplicht er niet zou komen, zo schrijft De Telegraaf.

Op dit moment publiceren pompstations hun prijzen op borden langs de snelweg. Volgens de PvdA en de PVV zou de consument echter ook via een navigatiesysteem, internet of de mobiele telefoon moeten kunnen zien waar tanken goedkoper is. Dit zou leiden tot meer kritische consumenten en lagere prijzen.

Vorige week maakte Verhagen bekend dat er geen publicatieplicht hoeft te komen. Uit onderzoek van zijn departement bleek dat de publicaties niet zouden leiden tot grotere concurrentie en daling van de prijzen.

De PvdA en de PVV zijn het hier niet mee eens en dienen alsnog een initiatiefwetsvoorstel in. 'Er zijn allerlei technische middelen om de prijs duidelijk te maken. Dan kan de automobilist kiezen of hij nog doorrijdt. De grote oliemaatschappijen willen niet meewerken, de discounters wel', aldus PVV'er Jhim van Bemmel in De Telegraaf.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie