De nieuwe Baaz is er!

Out now: Baaz 3.2016

Redactie Baaz
In de derde Baaz van 2016 bieden we je waardevol advies van gastexperts, ondernemers uit de praktijk en de vertrouwde redacteuren.

Rode draad is De Overstapgids. Overstappen van product of dienst? We zetten op een rij hoe dat het beste in zijn werk gaat en noemen interessante producten en diensten.

Eindbaaz Florian Overkamp

Directeur, baas, Eindbaaz… Noem Florian Overkamp liever de oprichter van Speakup, specialist op het gebied van moderne telecommunicatie. We spreken met de man die de combinatie mens en technologie nooit uit het oog verliest wanneer het draait om snelle, heldere en vooral persoonlijke telecommunicatie anno 2016. Maar hoe is Florian eigenlijk als Eindbaaz?

Van A naar ZZP'er

Voor jezelf beginnen heeft veel voeten in de aarde als je het helemaal alleen moet doen. Geen nood, Baaz helpt! We brengen je pagina's vol met allerhande advies en ondersteuning.

ZZP

Van benzine naar elektriciteit?

Overstappen van benzine op elektriciteit? Dat wordt steeds eenvoudiger, want elektrisch rijden is populair. Toch zijn we er nog lang niet wanneer het aankomt op optimaal schoon vervoer. Allego werkt met nationale en internationale partners aan een (nog) groenere en mobielere wereld.

Ondernemers gezamenlijk naar een klimaatneutrale toekomst

Als organisatie binnen 1 jaar 100 procent verantwoordelijkheid nemen voor de eigen impact op klimaatverandering. Dat is in een notendop het idee achter de Climate Makeover. Maar hoe gaat dat in de praktijk?

Baaz zoekt uit

Ook als partijen met elkaar afspreken dat zij een overeenkomst van opdracht met elkaar aangaan en geen arbeidsovereenkomst, dan kan de Belastingdienst daar anders over denken. Als de Belastingdienst vindt dat sprake is van een arbeidsovereenkomst, dan zal de werkgever loonheffingen moeten inhouden en afdragen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben.

Baaz100

Diensten en services voor ZZP'ers

Elke ZZP'er weet: om je zaken goed op een rij te hebben, heb je hulp van buitenaf nodig. Zoals bij het afnemen van services als verzekeringen of goede juridische ondersteuning. Wij kijken wat er zoal beschikbaar is.

'LHTB-tolerantie is goed voor de business'

LHBT'ers op de werkvloer. Gelukkig kunnen werknemers – en werkgevers – steeds meer open zijn over hun seksualiteit op de werkvloer. Toch zijn er nog flink wat bergen te verzetten wanneer het aankomt op LHBT-diversiteit en tolerantie. Technologiebedrijf SAP Nederland geeft al vast het goede voorbeeld.

LHBT

Meldplicht Datalekken, zes maanden verder

Nu we over de helft van het jaar zijn, is het interessant om terug te blikken op de Meldplicht Datalekken, die begin dit jaar is ingevoerd. En wat een betere manier om te kijken wat de Meldplicht teweeg heeft gebracht, dan dit te bespreken met Dave Maasland, Managing Director bij security-expert ESET Nederland?

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een gratis abonnement op Baaz.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie