Jouw organisatie als digital nomad.

Ook organisaties kunnen een digital nomad zijn

Redactie Baaz
Bij de term ‘digital nomad’ denk je al gauw aan een jonge meid die geld verdient door foto’s te posten op Instagram. Of een surferdude die vanuit Azië een online onderneming runt. Maar heb je er wel eens over nagedacht om je organisatie als digital nomad te zien? Als jij het als leidinggevende goed regelt, kunnen zowel jij als je medewerkers in ieder z’n eigen paradijs werken.

Wat? Een digital nomad?

Een ‘digitale nomaad’ is een persoon die zowel plaats- als tijdonafhankelijk werkt. Dit is mogelijk doordat hij gebruik maakt van nieuwe technologie en online werk verricht. Vaak zijn het freelancers die werkzaam zijn in de creatieve sector, maar waarom zou je als bedrijf niet all the way gaan?

Uit het onderzoek dat Teamleader in samenwerking met iVox heeft gedaan blijkt dat Nederlandse ondernemers slechts 56 procent van de tijd op kantoor doorbrengen. Op vakantie werkt 75 procent ook gewoon door - als dat mogelijk is, waarom dan niet voor langere tijd?

Verspreid over de wereld

Er zijn al bedrijven die geen fysiek kantoor meer hebben en waar de collega’s over de hele wereld verspreid zijn. Het beste voorbeeld is Automattic. Dit bedrijf is opgericht door de mensen achter o.a. WordPress.com, WooCommerce en Jetpack en ze werken aan “een nieuw web en een nieuwe werkplek”. Er zijn 500 medewerkers verspreid over 57 landen die samen 70 talen spreken. Indrukwekkend? Absoluut. Ver-van-je-bed-show? Dat ook.

Laten we het klein maken: op dit moment ben je actief in Nederland en de kans is groter dat je alleen lokaal georiënteerd bent dan dat je je producten of diensten op nationaal gebied afzet. Uit het eerder genoemde onderzoek bleek dat 66 procent van de ondernemers wil groeien met het bedrijf. 44 procent wilt dat nationaal en 22 procent internationaal. Kan dat met de huidige systemen en bezetting?

CRM helpt je op weg

Je organisatie runnen als digital nomad kan niet zomaar, je zult gebruik moeten maken van de cloud en werken in een online omgeving. Heb je überhaupt wel eens aan een mobiel CRM gedacht? Dat kan je ook binnen de landsgrenzen helpen om efficiënt te werken.

Als je werkt met een CRM systeem heb je al je klanteninformatie binnen handbereik. Je kunt je contacten eenvoudig beheren en hen segmenteren in meer specifieke doelgroepen. In een chronologisch actieoverzicht kunnen alle medewerkers zien welke collega contact heeft gehad met een bedrijf en met wie, wanneer en hoe. Zo werk je optimaal samen met collega’s, ondanks de fysieke afstand tussen elkaar.

Probeer Teamleader nu 14 dagen gratis uit

Teamleader is meer dan een CRM. Het biedt ook onder andere ook een online agenda, offerte en projectmanagement software, een facturatiesysteem, urenregistratie en VoIP telefonie. Wil jij ervaren hoe je sneller en efficiënter werkt? Probeer Teamleader dan 14 dagen gratis en vrijblijvend uit; wij zijn er voor locals én digital nomads.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie