Sector industrie sterk vertegenwoordigd

Noord-Holland koploper in MKB Innovatie Top 100

Bart Remmers
De provincie Noord-Holland en de sector industrie zijn sterk vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100.

De MKB Innovatie Top 100 is een lijst met de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. 
 
Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Noord-Brabant met 21 en Zuid-Holland met 15 bedrijven. Na de industriesector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren health en creatieve industrie. 

Opvallend is de sterke vertegenwoordiging dit jaar van Noord-Brabant in de sector Food&Agro: negen van de twaalf genomineerde ondernemingen komen uit deze provincie. 

300 inzendingen MKB Innovatie Top 100

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. 

Innovatie zorgt voor groei

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van de KvK onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. 

Alle Top 100-bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de MKB Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.
 
In september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. De complete lijst in alfabetische volgorde zie je hier
 

 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart