Eet en slaap beter

Nog één keer: ondernemer, vergeet niet genoeg te slapen!

Bart Remmers
Slapend rijk worden: het lijkt een grap, maar slapen is wel degelijk dé sleutel tot succes, aldus Tom Rath. In zijn bestseller Eet, beweeg, slaap, houdt hij een overtuigend pleidooi voor meer slaap als essentieel onderdeel van een productief leven.

Bijna allemaal willen we een fitter en productiever leven leiden. Om dat te bereiken proberen we van alles: we gaan naar de sportschool, storten ons op een nieuw dieet en werken een uurtje langer door. Hoe komt het dan dat we ons toch niet beter voelen en onze productiviteit er amper op vooruit gaat? 

Volgens Rath zien we één cruciaal ding over het hoofd: slaap. We verwaarlozen het belang van slaap. Als je beter slaapt, heb je minder behoefte aan ongezond eten, voel je je fitter en ga je automatisch meer bewegen waardoor je ook weer beter slaapt. Dit eenvoudige principe ligt ten grondslag aan de revolutionaire Eet Beweeg Slaap-formule van Rath. 

Met kleine stappen naar een grote verandering in slapen

Een andere belemmering op weg naar een gezonder leven is onze kijk op verandering. We willen veranderen maar leggen de lat te hoog. We willen te veel in te korte tijd veranderen, aldus Rath. Verandering is echter geen eenmalige gebeurtenis maar een proces. 

Wil je dat de formule slaagt, dan hoef je enkel maar kleine stappen in de goede richting te zetten. Als je iedere dag maar iets meer beweegt dan de dag ervoor, iets eerder naar bed gaat, iets gezonder eet, ontstaat er vanzelf een blijvend patroon waarvan je echt de vruchten zult plukken.

Laagdrempelig en motiverend

Met zijn boek werpt Rath zich op als de persoonlijke, hartstochtelijke coach van zijn lezers. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en de methode zo laagdrempelig dat iedereen die dit boek leest de juiste balans zal vinden tussen eten, bewegen en slapen.

 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart