Onderzoek laat zien wat durfkapitalisten vragen

Met deze truc haalt een vrouwelijke ondernemer meer investeringen op

Berry Zwets
Het geld van durfkapitalisten gaat meer naar mannelijke ondernemers dan naar de vrouwelijke entrepreneurs. Een pitch lijkt daardoor een stuk lastiger voor vrouwen, maar een onderzoek heeft de oplossing gevonden.

De studie toont aan dat een durfkapitalist andere eisen stellen bij ieder geslacht. Een vrouw moet bewijzen dat ze een veilige investering is, terwijl de man aan moet tonen hoe hij kan groeien. Een verschil van ‘spelen om niet te verliezen’ en ‘spelen om te winnen’.

Investering

Door een preventieve vraag van de investeerder promotiegericht te beantwoorden, zal het investeringsbedrag toenemen. Als de vraag is ‘Hoe wil je concurreren in een drukke markt?’ kun je bijvoorbeeld zo antwoorden: ‘De echte vraag is of we sneller kunnen groeien dan de markt, en onze unieke aanpak zal de eerste twee jaar 300 procent betere presteren dan de gevestigde spelers.

Over dergelijke antwoorden schrijft de studie het volgende: ‘Angel investors allocated them an average of $81,113, which was 1.55 times the allocation of $52,369 when prevention questions were followed by prevention answers. Among seed investors the differential was even more dramatic - $96,321 to $55,377.’

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry