LG onthult luxe LG Watch Urbane

Mark
De LG Watch Urbane is het formele antwoord op de smartwatch. Voor wie niet alleen de nieuwste gadget om zijn pols wil dragen, maar er ook stijlvol uit wil zien.

Stijlvol

Een smartwatch is natuurlijk een mooie gadget, maar tot nu toe laat het uiterlijk van de slimme horloges nog wel wat te wensen. LG komt daarom met de LG Watch Urbane, waarmee je wel bij je klanten aan kunt komen zonder rare blikken te ontvangen. De nieuwe smartwatch wordt officieel onthuld tijdens de Mobile World Congress in Barcelona volgende maand.

De twee varianten van de LG Watch Urbane

Traditioneel uurwerk

De LG Watch Urbane treedt in de voetsporen van de afgelopen oktober gelanceerde G Watch R. Deze was echter vooral gericht op de actieve gebruiker, waar de LG Watch Urbane een meer formele uitstraling heeft en door zijn dunne profiel geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. De nieuwe smartwatch is gevormd rondom het 1,3-inch full circle P-OLED scherm dat we kennen van de G Watch R, maar kent een flink smaller frame. Uiterlijk doet het nieuwe horloge nog het meest denken aan een traditioneel uurwerk. De behuizing is te krijgen in gepolijst zilver en goud en komt met een natuurlijk lederen band. Deze kan worden vervangen voor een willekeurige band van 22mm breedte, waardoor het uiterlijk van je slimme horloge makkelijk kan aanpassen.

Mobile World Congress

Het horloge maakt net als de G Watch en G Watch R gebruik van aanraakbesturing en is de LG Watch Urbane compatibel met smartphones die draaien op Android 4.3 en hoger. Ook krijgt de smartwatch alle sensoren mee die ook al in de eerdere edities waren te vinden, zoals de hartslagmeter en de Always-On ambient-modus waarmee de batterij flink langer mee moet gaan. Wanneer het horloge in Nederland verschijnt en voor welke prijs wordt waarschijnlijk tijdens de Mobile World Congress bekend gemaakt. Die vindt plaats in Barcelona van 2 tot 5 maart.