Haal er meer uit

Jouw blog verbeteren? Dat doe je zo!

Berry Zwets
Als jouw bedrijf een blog heeft waar regelmatig content op verschijnt, gaat het produceren van artikelen een stuk eenvoudiger dan in het begin. Maar hoe kun je het blog eigenlijk naar een hoger niveau tillen?

Vaak wordt aangeraden om zoekmachineoptimalisatie (SEO) en social media te gebruiken. Zakelijk platform Inc. kwam echter met zes strategieën die niet vaak beschreven worden.

Zes strategieën

Wellicht dat je de voorkeur geeft aan alles zelf produceren, maar je kunt ook een fulltime professional of freelancers inzetten.

Het publiek verwacht niet alleen goedgeschreven blogberichten. Vul je website aan met hoogwaardige video’s en foto’s.

Er komt een moment dat je weinig ideeën hebt voor een nieuw blogbericht. Door naar andere blogs te kijken doe je kennis en inspiratie op die je zelf kunt gebruiken.

Een artikel dat twee jaar geleden verscheen kan als het eerste verhaal van een nieuwe bezoeker dienen. Als het achterhaald of slecht geschreven is, voorzie het artikel dan van een update.

In je nieuwe artikel kun je verwijzen naar eerdere berichten. Door in alinea’s of onderaan de pagina een link te plaatsen, blijven lezers op het blog.

Bedenk eens welk doel jouw blog heeft en laat er vervolgens een  A/B-test op los. Neem hierin meerdere aspecten mee zoals design en schrijfstijl.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry