Luister naar het publiek

Het geheim van een goede spreker

Berry Zwets
Het aantal keren dat je als spreker gevraagd wordt neemt toe naarmate jouw onderneming groeit. Het zal in het begin niet zo soepel gaan dan als je het al vaker gedaan hebt. Toch is er een tip die iedere spreker beter zal maken.

MultiFunding.com-CEO Ami Kassar heeft namelijk al vele keren de rol van spreker op zich genomen en concludeerde wat het beste werkt. Zijn tip is dat een spreker niet moet denken te weten wat het publiek wil horen.

Hoe moet het?

Het verkeerde voorbeeld komt uit een doorsnee PowerPoints-presentatie. Er zijn vaak personen die de spreker willen onderbreken om tussendoor een vraag te stellen. Het antwoord stond eigenlijk al tien minuten later in de presentatie op de planning.

Volgens Kassar is het beter om de standaard PowerPoint weg te laten. Tijdens een typisch uurtje presenteren wordt er 50 minuten gesproken en is er tien minuten de tijd voor vragen. Kassar ondervond dat tien minuten presenteren en 50 minuten vragen meer gewaardeerd wordt. Zo leren de aanwezigen wat ze écht willen weten.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry