Benut je connecties eens

Haal meer uit je netwerk met deze tips

Berry Zwets
Wanneer je beschikt over een goed netwerk is het belangrijk dat je er ook je voordeel uithaalt. Wat is het immers waard zonder dat het jou iets oplevert? Dit zijn dan ook de zes tips om het maximale uit je netwerk te halen

Het is ten zeerste aan te raden om een zeer divers netwerk te hebben. Voor het realiseren van die diversiteit stelde zakenblad Inc. de volgende zes manieren op.

De zes manieren voor maximaal resultaat

Doe eens iets anders dan je dagelijkse taken. Dit kan bijvoorbeeld door jouw werk uit te voeren in een andere stad of door het nemen van een nieuwe functie.

Groepsactiviteiten zoals voetbalclubs of vrijwilligerswerk voor de buurt zijn erg bevorderend. Hier komen immers allerlei personen op af

Als jouw werkplek zich in de hoek van het gebouw bevindt, raak je niet betrokken in allerlei discussies. Ga er zo snel mogelijk weg!

Een relatie kenmerkt zich door advies, gunsten, informatie en ondersteuning. Spendeer tijd aan jouw netwerk met deze taken.

Iemand benaderen met een specifiek doel vormt niet de basis voor een langdurige relatie. Dit soort gedrag vinden personen soms irritant.

Veel betekent in het geval van netwerken niet altijd beter. Liever 30 uitstekende contacten dan 500 minder goede connecties op LinkedIn.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry