Gezocht: de meest vernieuwende starter van 2015

Joni Hendrix
MKB-Nederland en de Rabobank zijn voor de vierde keer op zoek naar The Next Entrepreneur. The Next Entrepreneur is een uitgebreid kennis- en ontwikkelingstraject voor starters, met als hoogtepunt de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland, de TNE Award.

Jaarlijks starten meer dan 100.000 mensen een eigen bedrijf, maar niet allemaal met succes. Gemiddeld haakt een derde nog binnen het eerste ondernemersjaar af en na vijf jaar is ongeveer de helft niet langer in bedrijf. Om starters juist in die kritieke eerste fase bij te staan, organiseren MKB-Nederland en de Rabobank sinds 2012 The Next Entrepreneur (TNE). De organisaties bieden starters drie opties: de TNE Academy, het TNE Event en de TNE Award. De TNE Award is vooral gericht op de starter die niet langer dan twee jaar onderneemt.

Testen

Tijdens verschillende ronden worden de deelnemers getest op hun ondernemersvaardigheden en bedrijfsvoering. Een vakjury, onder leiding van directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland en directeur bedrijven Paul Dirken van de Rabobank, bepaalt in december tijdens het TNE Event uiteindelijk wie The Next Entrepreneur 2015 wordt. Eerdere winnaars waren Skycap (2014), Kidswatcher (2013) en Chocstar (2012).

TNE Academy

Wil je een bedrijf starten of ben je net begonnen? Dan kun je je kosteloos inschrijven voor de TNE Academy. De TNE Academy biedt startende ondernemers kennis, tools en e-books over de belangrijkste thema’s. Ook delen verschillende expert hun kennis en deelnemers ontvangen persoonlijke informatie aan de hand van hun bedrijfsprofiel.

Inschrijven

Vanaf nu staat de inschrijving open voor ambitieuze starters die ondernemen met passie, zich onderscheiden met een vernieuwend idee, plan of product, de juiste marketing- en communicatiemiddelen inzetten en een doordacht en realistisch financieringsplan voor hun bedrijf hebben. De winnaar ontvangt onder meer een geldbedrag van € 12.500.

Voor meer informatie kijk hier.