Eerste printbare 3D-bikini op de markt

Sandra
Het Eindhovense Shapeway's en kledingbedrijf Continuum Fashion brengen samen de eerste printbare 3D-bikini ter wereld op de markt.

Het printen van 3D-objecten was al langere tijd mogelijk; de N12 bikini is het eerste printbare kledingstuk. Door middel van cirkelvormige vlakken die aan elkaar verbonden zijn met draden wordt het kledingstuk buigzaam. De naam N12 staat voor nylon 12, een stof die vaker wordt gebruikt bij printen in 3D. Deze stof zou voor een comfortabele pasvorm zorgen, aldus de ontwerpers Shapeways en Continuum Fashion.

Eerste printbare 3D-bikini

Doordat de nylon stof van nature waterdicht is en een dikte van zeven millimeter heeft, zou de bikini volgens de makers ideale zwemkleding zijn en zelfs comfortabeler zitten als deze nat is. De bikini-ontwerpen zijn gerealiseerd met behulp van Rhino 3D CAD-software en algoritmen die geschreven zijn door 3D-modelleringsdeskundige Jenna Fizel.

Bestellen

De N12 kan op maat besteld worden. De consument koop twee aparte cups (waarvan de maten kunnen verschillen), een rug- en halterband. Een broekje is op dit moment nog niet leverbaar, wel hebben de ontwerpers een riem gemaakt die je over je (stoffen) bikinibroekje aan kunt trekken om toch een 'matchend' broekje te creƫren. Wie deze zomer volgens de laatste technologische ontwikkelingen over het strand wil lopen, moet een bedrag van minimaal 250 euro betalen.