Wat doet een multimiljardair eigenlijk?

Een typische dag uit het leven van Mark Zuckerberg

Berry Zwets
Facebook-CEO Mark Zuckerberg is pas 33 jaar, maar heeft met één van de grootste bedrijven ter wereld onder zich een extreem druk leven. Velen van ons vragen zich af hoe een typische dag uit het leven van zo’n multimiljardair eruit ziet.

Website Business Insider zette de dagelijkse activiteiten van Zuckerberg op een rij. Er blijken behoorlijk wat vastigheden in zijn agenda te staan.

Agenda

De Facebook-CEO wordt om 8 uur wakker en opent op zijn telefoon direct Facebook, Facebook Messenger en WhatsApp.

Nadat Zuckerberg de updates op sociale netwerken gecheckt heeft, is het tijd om te sporten. Dit doet hij zo’n drie keer per week. Soms gaat hond ‘Beast’ mee omdat de directeur dat hilarisch vindt.

Als de beweging achter de rug is, neemt de miljardair een ontbijt. Over dit eten denkt hij niet veel na omdat hij niet veel tijd wil besteden aan kleine beslissingen.

Ook over zijn kledingstijl wil Zuckerberg zo weinig mogelijk nadenken. Zijn werkkleding bestaat dan ook iedere keer uit hetzelfde: een spijkerbroek, sneakers en een grijs T-shirt.

De CEO spendeert zo’n 50 tot 60 uur per week aan zijn bedrijf, maar denkt eigenlijk voortdurend na over hoe hij zijn product kan verbeteren.

Als Zuckerberg niet aan het werk is, probeert hij aan zijn ontwikkeling te werken. Zo komen er ieder jaar doelen voorbij: van Chinees leren tot aan iedere Amerikaanse staat bezoeken.

Zijn agenda is afhankelijk van de vele reisjes die hij maakt. Hij ontmoette meerdere bekendheden, zoals Barack Obama en paus Franciscus. Ambieert Zuckerberg een politieke carrière?

De Facebook-CEO hecht veel waarde aan zijn familie. Zo nam hij bij de geboorte van zijn dochter twee maanden verlof en stopt hij zijn dochter ’s avonds in met een traditioneel joods gebed.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry