Drie tips om je netwerk te vergroten

Redactie Baaz
Zakelijk netwerken: het is een kunst. Als ondernemer is het belangrijk om deze kunst te beheersen en te bedrijven. Bij netwerken bouw je aan zakelijke relaties die in de toekomst iets voor jou - en iets voor de ander - kunnen betekenen. Het zorgt ervoor dat je je bedrijf heel persoonlijk onder de aandacht kunt brengen en je komt in contact met een brede groep mensen. Wij geven je drie tips.

Van vroeg tot laat

Als er een netwerkevenement georganiseerd wordt, zorg dan dat je daar van vroeg tot laat bij bent. Dit zijn de momenten dat je contact kunt leggen met andere genodigden. Neem vooral het initiatief om een gesprek te starten, dit komt je reputatie als goede netwerker alleen maar ten goede.

Toon passie

Een interessant verhaal blijft langer in iemands hoofd hangen. Vertel enthousiast over wat je doet. Positiviteit en passie werken aanstekelijk. Mensen zullen je later herinneren als de 'enthousiasteling'.

Vraag, maar niet naar de bekende weg

'Dus, wat doe jij eigenlijk?' Niet doen! Het komt niet spontaan en onorigineel over. Vraag iets dat de ander niet verwacht. En wat je ook vraagt, wees je bewust van wat de ander vertelt en reageer daarop. Op deze manier merkt de ander dat je je aandacht erbij hebt.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie