Zo behoud je talent!

De 3 vragen om het talent binnen jouw onderneming te houden

Redactie Baaz
Talent wil je graag aan jouw bedrijf verbonden houden, zeker omdat ze genoeg opties hebben om elders aan de slag te gaan. Je kunt een verlies voor zijn door iedere week de drie zelfde vragen aan je personeel te stellen.

Zo blijft het team zich namelijk goed voelen en blijft er een hoog moraal aanwezig. En dat kan met de volgende vragen van zakelijk platform Inc.

Vertrouwen we elkaar door en door?

Bij het begin van een dienstverband is er een situatie van wederzijds vertrouwen. De werkgever vertrouwt erop dat de werknemer de taken naar behoren uit zal voeren, terwijl de werknemer erop vertrouwt dat de werkgever hem financieel helpt. Het is belangrijk dat het vertrouwen intact blijft.

Heb je voldoende ruimte om je zorgen te uiten en worden ze serieus genomen?

Als het bij een teamlid voelt alsof er iets onrealistisch van hem verwacht wordt en daar niet over kan praten, ontstaat er een situatie van onvrede en mogelijk ontslag. Door iedere week te luisteren naar de idee├źn, commentaar en zorgen, voorkom je dergelijke problemen.

Wat kan ik doen zodat jij succesvoller wordt?

De beste werknemers willen voortdurend leren, zichzelf verbeteren en doelen halen. Door hen hulp te bieden zorg je ervoor dat ze zich ondersteund voelen. Daarnaast heeft de organisatie zelf ook baat bij een betere werknemer.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie