Collegereeks #7: Innovatie

Sanne Ruhaak
Volgende week gaat de tweede bijeenkomst uit de nieuwe serie van Erasmus Collegereeks van start. Vier sprekers zullen hun kennis delen over de innovatie van ondernemingen.

HOPE, de initiator van de Erasmus Collegereeks, heeft voor het thema innovatie gekozen omdat het van mening is dat het voor iedere ondernemer cruciaal is om te blijven innoveren. De vraag is alleen hoe je dat als ondernemer nu precies doet, innoveren. Vier sprekers zijn uitgenodigd om aan de hand van hun eigen ervaring en expertise praktische tips te geven over dit onderwerp.

Wetenschappelijke bijdrages

Over hoe je je bedrijf het beste in kunt richten om het optimale aan innovatie en creativiteit uit je organisatie te halen, spreken de twee hoogleraren Jan Dul (Professor Technology and Human factors) en Paul Beije (Hoogleraar Management of Innovation).

Ervaringsdeskundigen

Behalve deze wetenschappelijke bijdrages spreken ook twee ervaringsdeskundigen: Wilbert de Louw (Oprichter Foodcase BV) en Sander Schutte (Oprichter VirtuaLock). Zij zullen voornamelijk ingaan op de nieuwe vorm van innoveren: open innovatie. Hoe werkt en hoe kun je er als ondernemer van profiteren? Beide heren gaan op deze vragen in.

Praktisch

Het programma op donderdag 22 maart ziet er als volgt uit:

15:30 Inloop met koffie en koeken
16.00 Aanvang
16.05 Jan Dul - Stimulerende werkomgevingen
16.45 Wilbert de Louw - Innovatie in de food branche
17.15 Pauze
17.30 Paul Beije - Open innovatie
18.15 Sander Schutte - Open innovatie in de praktijk
18.45 Interactieve discussie
19.00 Borrel

Voor aanmelding en routebeschrijving kun je terecht op de website van Erasmus Collegereeks.

Impressie

Baaz weet uit ervaring dat de colleges waardevol kunnen zijn voor jou als ondernemer. Om je nog een extra kijkje in de keuken te geven, delen we hieronder enkele filmpjes van gastsprekers tijdens eerdere colleges.

Jan Vis over het vorige college: Maximizing Exit Value:

Marcel Broersma was ook gastspreker tijdens het vorige college. Hieronder geeft hij enkele praktische tips. Meer over Marcel Broersma lees je tijdens een uitgebreid interview in de komende editie van Baaz Magazine: Baaz 2012-1.

afbeelding van Sanne Ruhaak
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor Baaz. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne