Brochures drukken: drie tips voor de mooiste brochure

Redactie Baaz
Als je een brochure laat drukken, wil je natuurlijk wel dat jouw brochure van de hoogste kwaliteit wordt zodat jouw boodschap echt goed overgebracht wordt.

Ga jij een brochure laten drukken en wil je de hoogste kwaliteit garanderen? Lees dan in dit artikel welke drie tips Reclameland voor jou op een rijtje heeft gezet voor het drukken van jouw informatieve of commerciƫle brochure.

Tip 1: houd de aanleverspecificaties van de drukkerij aan

Iedere drukkerij heeft zo zijn eigen aanleverspecificaties, ofwel regels waar een aangeleverd bestand aan moet voldoen om het drukken mogelijk te maken. Wil je jouw drukwerk op de juiste manier laten printen, dan is het belangrijk om de aanleverspecificaties aan te houden. Dit doe je door de regels door te lezen en door te voeren in jouw drukwerk, simpelweg door het drukwerk aan te passen op basis van de regels.

Tip 2: kies de juiste papiersoort voor jouw brochure

Bij het drukken van een brochure, kun je allerlei verschillende papiersoorten selecteren voor jouw communicatie-uiting. Op welke papiersoort jouw brochure gedrukt wordt, bepaalt voor een groot deel hoe de brochure eruit ziet, welk uitstraling een brochure heeft en hoe de brochure in de hand ligt. Verdiep je daarom goed in de verschillende papiersoorten en kies de beste papiersoort op basis van jouw individuele behoeften.

Tip 3: niet voldoende kennis? Laat je helpen door een expert

Een fout die veel mensen maken, is dat zij eigenlijk niet genoeg kennis hebben om drukwerk op hoog niveau te laten drukken en toch op eigen houtje aan de slag gaan met het indienen van drukwerk bij de drukkerij. Heb je niet voldoende kennis om de aanleverspecificaties op te volgen, om de juiste papiersoort te kiezen of om andere belangrijke beslissingen te maken in het drukproces? Ga dan niet zelf aan de slag met het indienen van jouw drukwerk opdracht, maar vraag een expert om hulp. Iedere drukkerij heeft meerdere mensen in diens die alles weten van drukwerk en jou maar al te graag helpen om de drukwerk opdracht op de juiste manier in te dienen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie