Boekentip: Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?

Boekentip: Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?

Redactie Baaz
Wil je je onderneming verkopen of wil je misschien een bedrijf kopen? Dan raden we je aan om het boek 'Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?' te lezen. In het boek komen alle aspecten aan de orde die te maken hebben met het kopen of verkopen van een bedrijf.

'Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?' is een tweedelig omslagboek. Je kunt beginnen met lezen in het voor jou relevante deel. Draai je het boek om dan kun je lezen met welke zaken de andere partij te maken krijgt en welke overwegingen deze maakt. Dit is erg slim gedaan, want wil je alleen alles weten over het kopen van een bedrijf? Dan hoef je niet het hele boek door te spitten, maar pak je de goede 'voorkant' en kun je beginnen met lezen.

Het boek is zo opgebouwd dat je als lezer in beide delen eindigt bij hetzelfde punt: de basis voor een gedegen bedrijfsoverdracht en tevreden partijen.

Bedrijf kopen

In het boek wordt onder meer uitgelegd hoe je een geschikt bedrijf vindt om over te nemen. Ook wordt er stilgestaan bij de juridische vormgeving van de overdracht en de financiering van de overname. En er wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld het onderhandelen en het opstellen van een intentie- en verkoopovereenkomst.

Bedrijf verkopen

In dit deel richt de auteur zich op de verschillende opties die je hebt bij de keuze aan wie je het bedrijf wilt verkopen. Er wordt ook ingegaan op de wijze waarop je kopers kunt vinden en binden. Daarnaast legt de auteur uit hoe je je bedrijf verkoopgereed maakt. Je eigen bedrijf verkopen is niet gemakkelijk, het kan voor veel emoties zorgen. Hoe ga je hiermee om? Daar lees je in het boek meer over.

Over de auteur

Berrie Abelen (1978) is mede-eigenaar van Adcorporate International dat zich sinds 2002 in meerdere Europese landen bezighoudt met het thema bedrijfsoverdracht. Als auteur heeft Berrie meerdere artikelen geschreven over het waarderen van ondernemingen en aanverwante zaken bij bedrijfsoverdrachten.

Interesse?

Kijk hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Wil je meer boekentips? Kijk danĀ hier.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie