Fouten leren jou het meest

Blackjackclublid uit film ‘21’ multimiljonair dankzij lidmaatschap

Berry Zwets
Het bekende blackjackclubje van de gerenommeerde universiteit MIT, dat uiteindelijk de film ‘21’ inspireerde, heeft tot veel goede lessen gezorgd bij lid Yuchun Lee. Wat hij bij de club leerde heeft er onder andere toe geleid dat hij nu multimiljonair is.

500 miljoen dollar

Zo haalde Lee in een interview met Business Insider aan dat het maken van een fout bij blackjack je bergen geld kost. Dat leerde hem sterker te worden en om beter beslissingen te nemen.

Zijn techbedrijf Unica ging in 2005 de markt op, om het vijf jaar later aan technologieconceren IBM voor 500 miljoen dollar te verkopen. Tegenwoordig is Lee directeur van startup Allego, een platform dat verkooptrainingen verricht met video’s.

Omarm je fouten

“We vertellen mensen om van hun fouten te houden. Als je een hele dag geen fouten maakt, heb je een hele dag weggegooid omdat je jezelf waarschijnlijk niet hebt uitgedaagd”, verklaart Lee in een recentelijk interview van The New York Times.

Zijn boodschap aan medewerkers is dan ook: “Je moet fouten zien als een kans om te verbeteren.” Deze belangrijke les die hij aan het blackjacken overhield, heeft hem de succesvolle zakenman gemaakt die hij nu is.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry