Patent toont nieuwe plannen

Bezorgdrones Amazon kunnen huis scannen voor extra verkopen

Berry Zwets
De ambitie van webwinkelgigant Amazon om producten thuis te bezorgen met drones lijkt verder te gaan: een scan kan in kaart brengen welke producten de klant nodig heeft.

Dat blijkt althans uit een goedgekeurde patentaanvraag. Daarin staat het volgende: ‘Captured data may be received by a computer system and properties about a destination for the delivery may be identified by analyzing the data. A recommendation may be generated based at least in part on the identified properties.’

Aanbevelen

Dat betekent dat de bezorgdrones van Amazon het huis van de klant kan analyseren tijdens het leveren van pakketjes. De webwinkelgigant raadt daarna producten en diensten aan op basis van wat de drone ziet. Zulke suggesties kunnen via e-mails, sms'jes of notificaties op Amazon plaatsvinden.

Amazon omschrijft een voorbeeld van een dak met achterstallig onderhoud. Een dienstverlener kan op basis van die informatie een product of dienst aanbieden om het probleem op te lossen. Een ander voorbeeld gaat in op het detecteren van stervende bomen: het bedrijf kan dan een boomkweker of kunstmest aanraden.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry