Bergambacht is mkb-vriendelijkste gemeente

ZZP
Sandra
Het Zuid-Hollandse Bergambacht is de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland, Helmond is volgens mkb'ers de vriendelijkste stad.

Het Zuid-Hollandse Bergambacht is de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland, Helmond is volgens mkb'ers de vriendelijkste stad. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Bergambacht dankt de eerste plaats met name aan de tevredenheid van de plaatselijke ondernemers over het ondernemersklimaat in algemene zin. De Zuid-Hollandse gemeente behaalt daarmee het hoogste rapportcijfer, een 8,6. Ook op gebied van communicatie en beleid scoort de gemeente het best.

De Friese gemeente Skarsterlân en de Limburgse gemeente Roermond volgen Bergambacht met een tweede en derde plaats in de ranglijst op, zo blijkt uit het onderzoek van MKB-Nederland.

Van de grote steden in Nederland komt Helmond als mkb-vriendelijkste stad naar voren, gevolgd door Eindhoven en Zwolle. Voor het eerst dit jaar maakte MKB-Nederland een aparte ranglijst van de 36 grootste steden, omdat die zich volgens  de organisatie beter onderling laten vergelijken dan met veel kleinere gemeenten.