Alpina en Frédérique Constant brengen Zwitserse smartwatch uit

Mark
Zwitserse horloges zijn synoniem voor kwaliteitsuurwerken. Met de Swiss Horological Smartwatch willen Alpina en Frédérique Constant een brug slaan tussen Silicon Valley en de Zwitserse horlogeindustrie.

De Swiss Horological Smartwatches zijn anders dan de slimme horloges van bijvoorbeeld Apple, want ze bevatten geen digitaal scherm. In plaats daarvan wordt de tijd zoals we gewend zijn weergegeven door de bekende wijzers. Hierdoor zien de smartwatches er uit zoals je van een Zwitsers uurwerk verwacht: stijlvol en elegant. Daarnaast hoeven ze niet te worden opgeladen zoals bij de meeste smartwatches. De Swiss Horological Smartwatches van Alpina en Frédérique Constant kunnen draadloos worden verbonden met iPhones en Android-smartphones via apps.

De eerste lading Swiss Horological Smartwatches moet twee jaar meegaan op een batterij en bevat een MotionX activiteitstracker, waarmee beweging kan worden gemeten. Hierdoor kan het uurwerk ook fungeren als fitness tracker en je slaappatroon analyseren. De informatie over activiteiten wordt realtime weergegeven op de traditionele analoge wijzerplaat. Gegevens worden automatisch gesynchroniseerd met iOS en Android toestellen. In de bij het horloge horende apps kunnen gebruikers overzichten zien van de opgenomen activiteiten.

Op dit moment zijn twee edities van de Swiss Horological Smartwatches aangekondigd, op de horlogebeurs Baselworld zullen Alpina en Frédérique Constant in totaal tien verschillende modellen presenteren. De Swiss Horological Smartwatches zullen verkrijgbaar zijn vanaf 950 euro.