Verspil je ochtend niet

6 stappen voor een productieve ochtend

Berry Zwets
Wanneer de middag aanbreekt en je je realiseert dat je nog maar weinig werk verricht heb, moet alles ineens snel gebeuren. Dit soort stressvolle periodes en deadlines missen kan voorkomen worden door in de ochtend productief te zijn.

Zakelijk platform Entrepreneur kwam met de zes stappen om in de ochtend geen tijd meer te verspillen. Zo kom jij voortaan soepel de dag door.

Dit moet je doen

Begin de dag met een planning waarin een tijdschema en prioriteitenlijst zijn opgenomen, zodat je de tijd voortdurend in de gaten hebt.

Factoren als social media, mobiele telefoon en e-mail leiden erg af. Schakel uren in waarbij je jezelf belooft deze zaken links te laten liggen.

De ochtend beginnen met vaste rituelen zoals koffie zetten en collega’s spreken vergt ook veel tijd. Ga eerder naar het werk en stel tijdsmaxima hiervoor in.

Andere uren gaan weer verloren in de auto naar het werk. Als je met het openbaar vervoer reist of carpoolt, kun je deze verloren uurtjes gebruiken voor werk.

Zorg dat je de moeilijke projecten en taken als eerst af hebt of werk er ieder uur ongeveer tien minuten aan. Dan voelt het niet als een groot obstakel.

Door veel zakelijke- en privéverplichtingen lijkt het moeilijk om dagelijks minimaal zeven uur te slapen. Verplicht jezelf zoveel te slapen omdat je anders tijd verlies vanwege weinig energie.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry