Boost je productiviteit

6 stappen om productiever te worden

Berry Zwets
Ieder persoon heeft evenveel tijd in een dag, maar dat betekent niet dat we allemaal evenveel kunnen doen. Wat is toch het geheim van die productieve types? Dit zijn de manieren voor een boost in productiviteit.

Zo word je productiever

Een productief mens heeft een aantal vaste rituelen in zijn leven geslepen waar we wat van kunnen leren. Zakenblad Fast Company keek naar het doen en handelen van productieve personen, en dat leverde de volgende tips op.

Consistentie en routine zijn nuttig voor het starten van de dag in een pro-actieve modus. In de ochtend activiteiten in een vaste volgorde afwerken stimuleert.

Productieve mensen begrijpen het verschil tussen belangrijke en urgente zaken. Door de focus op urgentie te leggen bereik je meer.

Een to-dolijst is een goed middel om informatie en activiteiten te verzamelen, maar het helpt niet bij het prioriteiten stellen. Kalenders leggen je meer druk op.

Tijd mag niet verloren gaan, dus wordt er niet in uren gekeken. Voor veel productie benader je je taken in minuten.

E-mail is een tijdrovende taak en neigt naar veel aandacht. Twee of drie keer per dag e-mail checken zal wonderen verrichten.

Goed zorgen voor jezelf is ook voor productiviteit van belang. Sporten, gezond eten en genoeg slaap hebben positieve invloed.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry