Zo bereik je het publiek beter

5 tips voor goede contentmarketing in 2017

Berry Zwets
Het is je waarschijnlijk niet onbekend dat we in een tijdperk leven waar content marketing belangrijker is dan ooit. Een goed idee erachter helpt je bij het bereiken van publiek. Dit zijn vijf goede voornemens voor contentmarketing.

Marketeer Sujan Patel kwam op de website van Entrepreneur met een vijftal tips voor contentmarketing. Wanneer je deze voornemens volgt heb je in ieder geval een element in handen voor een goed jaar.

‘Ik zal enkel content creëren met een doel'

Openbaar content pas wanneer je duidelijk kunt formuleren waarom je het publiceert en hoe je het verwacht dat het jouw bedrijf dichter bij de marketingdoelen brengt.

'Ik vind nieuwe contentvormen waar mijn publiek mee bezig is'

Een blog lijkt in jouw ogen fantastisch. Wanner de doelgroep zich alleen op Snapchat bevindt, is een livestream veel effectiever.

‘Ik zal mijn strategie documenteren’

Een goede strategie lijkt voor de hand liggend, maar de praktijk toont aan dat het niet vanzelfsprekend is. Formuleer jouw strategie en bekijk het kritisch om het zo nu en dan te herzien.

‘Ik zal mijn content verder afbreken’

Het lijkt fantastisch om de gehele klantengroep tegelijkertijd te bereiken. Een afgebakende aanpak met kleinere doelgroep toont echter aan dat personen sneller geneigd zijn over te gaan tot actie.

‘Ik zal investeren in promotie van content’

De gecreëerde content kan nog zo goed zijn; wanneer je jezelf niet intensief inzet voor de promotie ervan is het gedoemd om geen aandacht te krijgen.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry