Dit is niet waar!

5 opvallende misvattingen over ondernemers

Redactie Baaz
Veel personen denken automatisch dat een entrepreneur het ideale leven leidt, maar dat is slechts één van de vele verkeerde ideeën. Dit zijn de vijf misvattingen over ondernemers die vaak voorkomen.

Deze lijst is samengesteld door Zac Carman op zakenwebsite Entrepreneur. Carman liep zelf tegen de misvattingen aan als CEO van ConsumerAffairs.

Ondernemen is beter dan dienstverband

Een werknemer kan zijn werk volledig achter zich laten wanneer de werkuren erop zitten. Wanneer je aan het hoofd van een succesvol bedrijf staat, vervul je de functie altijd. In de avonduren en in het weekend kan je niet zomaar even het werk loslaten.

Ondernemerschap is statisch

Ondernemers moeten altijd vooruit denken zodat ze stappen verrichten op wat komen gaat. Er liggen voortdurend gevaren op de loer zoals cyberaanvallen of de snelle ontwikkeling in de technologie. Een echte entrepreneur past zich voortdurend aan.

Geld is koning

Hoewel de geldstroom binnen het bedrijf erg belangrijk is, geldt er maar één regel: de klant is koning. Zij komen naar je toe omdat ze de behoefte hebben aan jouw diensten, dus moet jij ze overtuigen dat jou dat ook lukt.

Een zakelijke opleiding is de enige manier

Het zal niet zo zijn dat een opleiding tot ondernemer zinloos is, maar er bestaan genoeg voorbeelden van succesvolle entrepreneurs die voor iets anders leerden. Bill Gates van Microsoft en Larry Page van Google studeerden allebei namelijk engineering.

De ondernemer richt zijn eigen agenda in

Het zorgeloos leven komt ten einde zodra je ondernemer wordt. Vanaf dat moment is tijd pas echt schaars. Ondernemers hechten daarom veel waarde aan momenten met familie, vrienden en werknemers.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie