Gebruik ze in jouw voordeel

4 dagelijkse eigenschappen van goede leiders

Berry Zwets
Vraag jij je wel eens af hoe een leider zo succesvol kan zijn zoals hij is? Er is een vast patroon in hun gedrag te vinden dat zij iedere dag doen. En die zaken zijn nou precies iets dat jij zo kan kopiëren om ook succesvol te worden.

Spreek lof uit

Veel ondernemers zijn op de hoogte van het belang van het team, maar er zijn er weinig die dat uitspreken. Stuur bijvoorbeeld eens een groepsmail uit met complimenten of geef een shout-out op social media. Werknemers waarderen dat enorm.

Geef werknemers een leidraad

Effectieve communicatie en motivatie zijn aan elkaar gelijk. Wanneer er onzekerheid bij een werknemer heerst over zijn dagelijkse taken krijgt hij niet de kans om zichzelf te ontplooien. Wees dus altijd duidelijk in wat verwacht wordt.

Verzamel feedback

Een gefrustreerde werknemer is vaak het signaal dat er iets mis is. Ga eens het gesprek met de persoon aan om te luisteren wat er aan de hand is. Door wat met deze feedback te doen breng je niet alleen jezelf maar ook het bedrijf verder.

Creëer een positieve werkcultuur

Zorg dat er te allen tijde een positieve sfeer heerst door motivatieproblemen direct omver te helpen. Het behouden van talenten en de managers die het meeste uit het individu en team halen, spelen een belangrijke rol bij een goede sfeer.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry