Volg deze tips

3 gewoontes van productieve leiders

Berry Zwets
Als leider heb je behoorlijk wat taken te doen, waardoor je het liefst wat productiever wordt. Maar je kunt ook anders kijken naar productiviteit: het gaat om het afronden van wat het belangrijkst is, en niet om veel doen.

Door op die manier naar productief leiders te kijken, valt het op dat zij drie gewoontes hebben die afwijken. Dit zijn volgens zakenblad Entrepreneur de trucs voor het vergroten van productiviteit.

To-do-list

Om productief te zijn moet je prioriteiten stellen. De meeste to-do-lists stellen echter de verkeerde prioriteiten. Veel van de taken worden gekozen op basis van belangrijkheid en druk in plaats van de tijd efficiënter investeren. Schrap daarom de to-do-list.

Rust

Productieve personen leiden hun bedrijf vanuit een rustige positie wanneer er veel op ze afkomt. Dit doen ze door tijd en ruimte te creëren voordat het druk wordt. Anderzijds richten ze in hun pauze volledig op het nemen van rust.

Rekenen

Door anders te reageren op tegenspoed onderscheidt de productieve leider zich van anderen. Daarvoor hanteren ze een formule: gebeurtenissen + reacties = resultaten. Dankzij deze aanpak slaat de stres niet zomaar toe.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry