Consument minder negatief in april

Consument minder negatief in april

Redactie Baaz

De stemming onder consumenten was in april 2021 minder negatief dan een maand eerder, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen kwam uit op -14, tegen -18 in maart 2021. Voor het eerst na december 2018 waren consumenten weer positief over de toekomstige economie.

Met -14 lag het consumentenvertrouwen in april onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-7). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Consumenten voor eerst na 2018 weer positief over economie in komend jaar

Consumenten waren in april minder negatief over de economie dan in maart. De deelindicator economisch klimaat ging van -39 naar -32. Voor het eerst na 2018 waren consumenten weer positief over het economische klimaat in de komende twaalf maanden, over de economie in de afgelopen twaalf maanden waren ze minder negatief.

Koopbereidheid verbeterd

De koopbereidheid kwam in april uit op -2, tegen -4 in maart. Consumenten oordeelden een fractie positiever over de financiële situatie in de komende twaalf maanden en minder negatief over de financiële positie in de afgelopen twaalf maanden. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten minder ongunstig dan in maart.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie