Collegereeks: Medewerkers en Partnerships

Collegereeks: Medewerkers en Partnerships

Redactie Baaz

In Baaz 2011-4 kun je het verslag lezen van ons bezoek aan de vierde bijeenkomst van de Collegereeks te Rotterdam. Ook enthousiast geworden? 10 januari vindt het volgende college plaats.

In november 2011 bezochten wij de vierde bijeenkomst van de Collegereeks, toen met als onderwerp E-marketing en Social media. In de nieuwste editie van Baaz kun je alles lezen over de middag. Daar leer je ook dat de Collegereeks een initiatief is van het Holland Program on Entrepreneurship (HOPE), vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Vijfde college

Op 10 januari vindt de volgende editie in de reeks plaats, ditmaal met als onderwerp Medewerkers en Partnerships. Tijdens dit college draait het allemaal om hoe je je werknemers en externe partijen kunt committeren aan je organisatie. Daarvoor zijn aantrekkelijk werkgeverschap en een gezonde organisatiecultuur van cruciaal belang.

Doorgewinterde dagvoorzitter

Net als bij de andere colleges is Thomas van Zijl, journalist/presentator bij Radio 6 en eerder werkzaam bij BNR Nieuwsradio, dagvoorzitter. Uiteraard heeft de organisatie van de reeks ook weer een aantal deskundigen uitgenodigd die tijdens de middag hun kennis zullen delen. De sprekers zullen in de volgende volgorde optreden.

Ondernemerssucces

Marjan Gorgievski is Universitair docent aan de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze promoveerde aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar het effect van psychisch welbevinden op ondernemerssucces. Haar huidige onderzoek richt zich onder meer op de rol van passie voor werkprestaties, zowel van ondernemers als voor werknemers.

Zeven mythes

Huib Broekhuis is eigenaar van VDS Training Consultants, initiatiefnemer van de ‘leiderschapsbeweging’ Go Beyond MBA en bovendien partner van 24months, waarmee Baaz recentelijk sprak. Huib neemt je mee door de zeven mythes van MBA-denken en de twaalf principes die leiden tot nieuw leiderschap, een visie met een hoger doel, ambitieuze mensen, oprechte zorg voor klanten en duurzame resultaten.

Prof.Roy Thurik over het eerste college in de reeks

Persoonlijke missie

Thomas Blekman is partner bij De Beukelaar Groep, Dean van Corsendonk College en docent Corporate Effectuation and Strategy aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Hij staat hierdoor met één been in de praktijk en met het andere been in de wetenschap. Het is zijn persoonlijke missie om ondernemend gedrag te stimuleren om zo organisaties sprankelender, duurzamer en effectiever te maken.

Hapje en drankje

De drie lezingen worden onderbroken door een korte pauze waar een hapje en een drankje voor je klaarstaan in de foyer. Aan het einde van het programma is er ruimte voor discussie en een laatste borrel. Meer info over dit vijfde college uit de reeks vind je op de website van de organisatie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie