Coca-Cola investeert in Nederlandse startup

Jordi Smit
Frisdrankproducent Coca-Cola investeert in de Eindhovense recycle-startup Ioniqa. Coca-Cola verstrekt Ioniqa een lening, waarmee de startup onder meer uit Eindhoven nieuwe recyclingtechnologieën kan ontwikkelen.

Investering Coca-Cola

Bovendien kan Ioniqa met de investering van Coca-Cola moeilijk recyclebaar plastic afval in hoogwaardig pet omzetten voor voedselverpakkingen. Dat schrijft de frisdrankgigant in een persbericht. De partijen brachten geen financiële details naar buiten. Het doel van de frisdrankgigant is om tegen 2030 zeker de helft van de Coca-Cola-verpakkingen uit gerecycled materiaal te maken. Dankzij de recycle-technologie van Ioniqa kunnen hiervoor ook moeilijk te herbruiken materialen gebruikt worden, zoals gekleurde pet-flessen.

Innovatie-chef van The Coca-Cola Company

‘Met onze investering in nieuwe en baanbrekende recyclingtechnologieën zetten we een belangrijke stap om de cirkel rond te maken en een kringloopeconomie te creëren voor pet’, zegt Robert Long, innovatie-chef van The Coca-Cola Company, in het persbericht. ‘We willen blijven investeren in het ontwikkelen van de juiste partnerschappen en initiatieven – zoals met Ioniqa – ter ondersteuning van onze visie van een World Without Waste.’

LEES OOK: Brusselse startup Macty ontwikkelt ai voor lingeriewinkels

CEO Ioniqua

'De samenwerking met The Coca-Cola Company is een verdere bevestiging van onze weg om dit unieke proces voor de transformatie van moeilijk te recyclen PET-afval naar hoogwaardig, foodgrade-materiaal te lanceren', zegt Tonnis Hooghoudt, CEO van Ioniqa. 'Het Ioniqa-proces zorgt voor aanzienlijk herstel en hergebruik van plastic materialen die anders misschien niet zouden worden gerecycled, terwijl PET van hoge kwaliteit wordt geleverd. De lancering van onze fabriek volgend jaar zal een stapsgewijze verandering zijn in de transformatie van moeilijk te recyclen PET-plastic in meer algemeen bruikbaar gerecycleerd materiaal, ter ondersteuning van de visie van Coca-Cola', aldus Hooghoudt.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi