Clearpath Robotics: de Tesla's van de fabrieksvloer

Clearpath Robotics: de Tesla's van de fabrieksvloer

Redactie Baaz

Clearpath Robotics heeft voor 30 miljoen dollar aan investeringen binnengehaald om hun zelfrijdende auto's verder te ontwikkelen. Deze auto's zijn speciaal ontwikkeld om dozen en pallets snel naar de correcte werknemer te brengen.

'Door pallets en dozen snel en automatisch naar de correcte werknemers te brengen kunnen we de economie aanzienlijk stimuleren', aldus CEO en mede-oprichter Mett Rendall. Clearpath werd in 2008 opgericht als consultancy-bureau en houdt zich tegenwoordig bezig met het ontwikkelen van chauffeurloze voertuigen. Met deze investering wil Clearpath nieuwe software en robots ontwikkelen die specifieke taken opgelegd kunnen krijgen.

Lees ook: Robotisering in het mkb? Yes please!

Clearpath OTTO

De automatische fabrieksvloerauto's van Clearpath, OTTO genoemd, werken volledig autonoom en kunnen verkeersborden lezen, personen en objecten waarnemen en zelf naar een laadstation rijden als de accu leeg dreigt te raken. De OTTO krijgt zijn taken via een draadloos netwerk en weet kan als het netwerk wegvalt zijn taken af te ronden voordat het een slaapstand ingaat totdat er een nieuwe opdracht binnenkomt.

 

Kijk voor meer informatie over de OTTO op de website van Clearpath.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie