Citrix voltooit overname van Wrike

Citrix voltooit overname van Wrike

Redactie Baaz

Overname resulteert in meest uitgebreide cloudgebaseerde platform voor veilige samenwerking en gebruik van workspaces.

Citrix Systems, Inc. wereldwijde leider in digitale werkplekken, kondigt aan dat de overname van Wrike, een snelgroeiende, erkende leider in SaaS-oplossingen voor cloudgebaseerde samenwerking, is afgerond voor een bedrag van $2,25 miljard. Met deze overname levert Citrix het meest uitgebreide cloudgebaseerde platform waarmee werknemers en teams veilig toegang krijgen tot alle middelen die ze nodig hebben om ieder type werk zo efficiënt en effectief mogelijk te doen – via ieder kanaal, op elk apparaat en vanaf iedere locatie. 

De toekomst van werk

“Citrix levert al meer dan dertig jaar toonaangevende infrastructuur- en digitale workspace-oplossingen die IT-organisaties in staat stellen om hun werknemers apps, content en zakelijke diensten op een veilige manier te leveren, zodat ze hun werk goed kunnen doen”, zegt David Henshall, President en CEO bij Citrix. “Organisaties zoals onder andere Fitbit en Siemens vertrouwen al op Wrikes functionaliteiten voor efficiëntere samenwerking. Met de toevoeging van deze functionaliteiten tillen we de workspace-oplossing naar een hoger niveau en stellen we mensen, teams en organisaties in staat om optimaal te presenteren.”

De transformatie van de werknemerservaring

Digitalisering en de invoering van flexibele en hybride werkmodellen blijven versnellen. Complexe en gedecentraliseerde werkomgevingen zijn niet overzichtelijk en gaan gepaard met tal van verschillende applicaties, communicatiekanalen en apparaten die werknemers storen en daarmee efficiënt, zinvol werk in de weg staan.

“Het is belangrijker dan ooit dat we een veilige en eenvoudige werkervaring kunnen bieden aan werknemers”, zegt Mark Bowker, Senior Analyst bij de Enterprise Strategy Group. “Om werknemers betrokken en productief te houden in hybride werkomgevingen moeten bedrijven niet alleen veilige en betrouwbare toegang bieden tot de middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen, maar ook de tools waarmee ze dit werk efficiënt en effectief via verschillende kanalen en op uiteenlopende apparaten en locaties kunnen verrichten.”

Dit is mogelijk met Citrix en Wrike.

Vereenvoudigen van het werk

Citrix Workspace kan als geen andere oplossing hulpmiddelen koppelen en beveiligen, en maakt workflows voor allerlei typen werk efficiënter. Wrike voegt hier een marktleidende oplossing aan toe voor samenwerking in projecten, portfolio management en andere gezamenlijke werktypen. 

De samenvoeging van Wrike en Citrix Workspace resulteert in een digitaal platform dat de manier waarop we werken verandert met:
 

  • Veilige toegang tot van hulpmiddelen zoals SaaS-apps, webapps, mobiele apps, virtuele desktop, content en zakelijke diensten. 
  • Systeemeigen samenvoeging en integratie van apps, content, data, projecten en workflows.
  • Ingebouwde low-code/no-code tools om workflows te automatiseren.
  • Krachtige tools voor project- en werkbeheer voor verschillende typen werk binnen de onderneming - van portfolioplanning met planning van strategie en doelstellingen, tot projectplanning met capaciteitsplanning, projectuitvoering en projectinzicht en -analyse.

“Innovatieve organisaties begrijpen dat de manier waarop ze werken moet transformeren om een moderne, wendbare organisatie te worden,” zegt Andrew Filev, Senior Vice President en Wrike General Manager bij Citrix. “Door de innovatieve oplossing voor werkbeheer van Wrike te combineren met Citrix Workspace leveren we een platform dat de werkervaring van medewerkers centraal stelt, waardoor bedrijven zich snel aan kunnen passen aan veranderende werkwijzen en bedrijfsbehoeften, en waarmee werknemers op hun best kunnen presteren.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie