Checklist voor zpp'ers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering

Redactie Baaz
Meer dan de helft van de zelfstandigen zonder personeel heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wijzer in geldzaken biedt de 'Checklist zzp'er en geldzaken', zodat zpp'ers meer inzicht krijgen in de risico's hiervan.

Bijna twee derde van de 780 ondervraagden zpp'ers is niet of beperkt verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid vanwege de hoge kosten die de verzekering met zich meebrengt. Hierdoor lopen zij het risico op financiële tegenslagen. Dat blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken, een initiatief van de Rijksoverheid.

Van de respondenten gaf vijfentwintig procent aan behoefte te hebben aan informatie. Daarom komt Wijzer in geldzaken nu met de Cheklist zzp'er en geldzaken. De checklist bevat onder andere een overzicht met tips en links over arbeidsongeschiktheid, pensioen en fiscale zaken. 

Niet alleen arbeidsongeschiktheid is een risico voor financiële tegenslagen, ook blijkt dat ondernemers niet voldoende geld opzij zetten voor de oudedagsvoorziening. Andere risisco's zijn het onvoldoende beschermen van het privé-vermogen en een beperkt inzicht hebben in de financiële zaken rondom het ondernemerschap. De checklist moet ondernemers dan ook de helpende hand bieden bij het vele uitzoekwerk rondom de financiële zaken die zij moeten regelen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie