Hero Balancer en FlexSol Solutions op 2 en 3

Chargetrip mag idee pitchen op South by Southwest

Bart Remmers
Chargetrip heeft de innogy Mobility & Energy Track gewonnen. In deze voorronde van de New Dutch Wave Startup Competitie nam Chargetrip het op tegen 9 andere innovatieve energie- en mobiliteits-startups.

Met hun intuïtieve routeplanner voor de elektrische mobiliteitsindustrie dat met behulp van rij- en laadgegevens leermodellen ontwikkeld voor energie- en wagenparkbeheerders wereldwijd, wist Pieter Waller namens de Amsterdamse startup de vakjury te overtuigen.

Ontwikkeling van elektrisch rijden

Chargetrip biedt enorme mogelijkheden voor de ontwikkeling van elektrisch rijden in de toekomst, zo oordeelt de jury. De startup Chargetrip heeft een businesstrip naar South by Southwest (SXSW) gewonnen, het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin/Texas.

Daar pitcht de onderneming op 12 maart in het New Dutch Wave-huis zijn innovatieve idee opnieuw aan nationale en internationale investeerders. Hero Balancer en FlexSol Solutions eindigden op de tweede en derde plaats en krijgen samen met de winnaar ondersteuning om hun product daadwerkelijk op de markt te brengen.

Forward thinking door Chargetrip

Om elektrisch rijden te stimuleren, combineert Chargetrip variabelen zoals actieradius, de temperatuur, topografie en betaalmethode met persoonlijke voorkeuren, zoals aankomsttijd op bestemming. Pieter Waller van Chargetrip: 'Ik ben blij verrast met het winnen van deze mooie prijs. Chargetrip wil de gebruikersbarrières en de angst die er bestaat voor de actieradius van eMobility wegnemen. Ik vind het tof om te zien dat er gekozen is voor een toepassing die eMobility voor iedereen toegankelijk maakt. Ik kijk ernaar uit om in Texas organisaties en mensen te ontmoeten die net zoals wij de energietransitie omarmen en met forward thinking het verschil durven te maken.' 

Prijzen

Naast de deelname aan de New Dutch Wave Startup Competitie, gesponsord door innogy, op SXSW 2018, mag Chargetrip hun product valideren onder consumenten in de Digital Garage van innogy in Amsterdam.

Zowel de winnaar Chargetrip als Hero Balancer en FlexSol Solution mogen daarnaast deelnemen aan de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij productontwikkelaars van Essent de startups begeleiden in iedere stap om het product verder te ontwikkelingen en te vermarkten.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart