CEO-top zet handtekening onder claim duurzame mobiliteit

CEO-top zet handtekening onder claim duurzame mobiliteit

Redactie Baaz
Het bedrijfsleven staat voor de uitdaging om met nieuwe technieken en innovaties de steden van de toekomst schoon en slim te maken.

In de komende jaren zullen we met elkaar naar manieren zoeken om de energie-efficiency te optimaliseren en uitstootvrije steden te creëren. BMW maakt een duidelijk statement door samen met een groep koplopers de stap te zetten naar volledig duurzame mobiliteit door met elkaar aanzienlijk minder CO2 uit te stoten. 

Diverse CEO’s van vooraanstaande Nederlandse bedrijven namen daartoe deel aan de CEO Conventie Vision Full Electric 2030, die werd gehouden bij BMW Amsterdam. Ter afsluiting onderschreven zij de claim 'I will take action now to be a leader in full electric mobility' door hun handtekening te plaatsen op een 100% elektrische BMW i3, waarmee ze de noodzaak onderschreven om gezamenlijk stappen te zetten naar volledig duurzame mobiliteit. 

'Het was mijn ambitie om met deze bijzondere bijeenkomst een krachtige impuls te geven aan de verduurzaming van onze Nederlandse samenleving', vertelt Neil Fiorentinos, algemeen directeur BMW Group Nederland. 'Mobiliteit is drastisch aan het veranderen. Zelfrijdende voertuigen, connectiviteit en deelauto’s zullen een grote impact hebben op de aanblik van onze wereld over tien jaar. Elektrische mobiliteit is in al deze toekomstconcepten de basis en levert nu al een grote bijdrage aan luchtkwaliteit en CO2-reductie.'

Duurzaam de nieuwe norm

Peter Bakker, president van de World Business Council for Sustainable Development gaf in een keynote zijn visie op de ontwikkelingen rondom duurzaamheid vanuit mondiaal perspectief en drong er bij de aanwezigen op aan nu in actie te komen en aan te haken bij de koplopers op dit gebied. “De tijd is voorbij dat je iets goeds erbij doet. Vandaag moet je als CEO duurzaamheid meenemen in iedere beslissing die je maakt.”

Andere zakelijk leiders achter het statement zijn Erik Oostwegel (Royal HaskoningDHV), Ruud Koornstra, Nationale Energiecommissaris, Thijs Aarten, Managing Director Navigant (Ecofys) en Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie