CBS: opnieuw meer faillissementen in augustus

CBS: opnieuw meer faillissementen in augustus

Redactie Baaz
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw iets meer toegenomen. In de maand augustus hebben zes faillissementen meer plaatsgevonden dan in juli, zo meldt het CBS.

Meeste faillissementen in handel

De meeste faillissementen vonden in de handel plaats. In deze sector vonden in augustus 51 faillissementen plaats. Een verklaring hiervoor is dat de handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Andere sectoren die getroffen werden, zijn financiële instellingen en bouwnijverheid. Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in augustus 247 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak vervoer en opslag.

LEES OOK: Delftse maker stormparaplu’s Senz failliet

Stijging faillissementen niet verontrustend

De stijging van de faillissementen is niet verontrustend, want dalingen en stijgingen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal faillissementen, waarna vervolgens sprake was van een dalende trend. In augustus 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds 2001. De trend is daarna nagenoeg vlak.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie