CBS: ook in januari minder faillissementen

CBS: ook in januari minder faillissementen

Redactie Baaz
Het aantal faillissementen is opnieuw gedaald. In januari 2017 zijn er 7 bedrijven minder failliet verklaard dan in december 2016, meldt het CBS.

In december daalde het aantal faillissementen met 85. De meeste faillissementen in januari zijn uitgesproken in de handel.

Trend onduidelijk

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend tot augustus 2016. Toen werd het voorlopig laagste niveau bereikt na mei 2013. Daarna stokte de dalende trend. In december en januari daalde het aantal faillissementen echter weer.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 371 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in januari 2017 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 83. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 67.

De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in januari veel faillissementen uitgesproken in de vervoer- en opslagsector.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie