bunq verdubbelt deposito's en lanceert nieuwe update

bunq verdubbelt deposito's en lanceert nieuwe update

Redactie Baaz

bunq, de op een na grootste neobank van Europa, beheert meer dan twee miljard euro aan gebruikerstegoeden.

Dit maakte de Europese challenger eerder deze avond bekend tijdens bunq Update 22 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De aankondiging valt samen met de lancering van nieuwe features in de bunq app, die gebruikers verspreid over heel Europa meer financiële vrijheid geven.

Het nieuws dat bunq inmiddels in totaal 2.3 miljard euro (91 procent hoger dan maart 2022) aan gebruikerstegoeden beheert, volgt kort na de bekendmaking van het eerste winstgevende kwartaal ooit. “Het is geweldig om te zien dat steeds meer gebruikers verspreid over heel Europa hun spaargeld bij bunq onderbrengen,” zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. “Alles wat we doen heeft als doel om het leven van onze gebruikers makkelijk te maken - en met onze nieuwe update wordt het ondernemers en digital nomads heel eenvoudig gemaakt om waar ook ter wereld hun geldzaken te regelen en hun financiële doelen te bereiken.”

bunq lanceerde tijdens bunq Update 22 in het DeLaMar Theater in Amsterdam nieuwe features om gebruikers, waar dan ook ter wereld, eenvoudiger hun geldzaken te laten beheren.

Betaalkaarten automatisch in- of uitschakelen tijdens het reizen

bunq was de eerste bank die gebruikers de mogelijkheid gaf hun betaalkaarten per land in- en uit te schakelen. Nu voegt de neobank een extra functie toe om haar gebruikers nog beter te beschermen. Dankzij een nieuwe functie kunnen bunq-gebruikers hun betaalkaarten automatisch inschakelen voor elk land waar ze zich bevinden en automatisch uitschakelen voor andere landen. Dit op basis van hun vastgestelde locatie.

Groepsuitgaven in meerdere valuta bijhouden

Op reis met vrienden zonder na te denken over wie waarvoor heeft betaald: bunq gebruikers kunnen elk van de 16 beschikbare valuta in de bunq app gebruiken om na een etentje of vakantie de balans op te maken. De bunq app houdt precies bij wie wat heeft voorgeschoten en wie nog geld schuldig is, ongeacht de valuta van de uitgaven.

Custom Categories - inzicht in je uitgaven zoals nooit tevoren

Met bunq Update 22 krijgen gebruikers de vrijheid om hun uitgaven geheel naar eigen inzicht te categoriseren. In aanvulling op standaard beschikbare categorieën zoals ‘Vakanties’ of ‘Entertainment’ kunnen gebruikers nu zelf categorieën creëren, zodat ze aan het eind van elke maand financiële inzichten krijgen die volledig op hun leefstijl zijn toegespitst.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie