Buitenlandse beleggers veroveren Nederlandse huurmarkt

Ruben den Boer
Het is niet goed gesteld met de woningmarkt, tenminste, als je zelf een huis wilt huren. Zij die huizen verhuren beleven momenteel hun hoogtijdagen. Ook zij krijgen er echter steeds meer concurrentie bij, de Nederlandse woningmarkt wordt namelijk steeds meer beïnvloed door buitenlandse beleggers.

Waar beleggers vorig jaar nog z’n 1 miljard in de Nederlandse huursector investeerden, is dat bedrag dit jaar verdubbelt naar maar liefst 2 miljard euro. Dat zegt woningmarktonderzoeker Capital Value aan de hand van onderzoek onder vijftig grote beleggingsfondsen. Op het moment heeft een groep van 32 internationale beleggers zo’n 45.000 Nederlandse huurwoningen in bezit.

Nederland interessant voor buitenlandse beleggers

Die groei van investeringen is aan meerdere factoren te danken. Ten eerste is de huidige woningmarkt enorm interessant voor buitenlandse beleggers, de hoge vraag drijft de prijzen immers comfortabel op. Daarnaast maken ook het economische klimaat en de bevolkingsgroei Nederland tot een interessant land voor investeerders.

Op het moment wordt Nederland zelfs als het interessantste land aangemerkt door investeerders, gevolgd door Duitsland en België. Het Verenigd Koninkrijk stond voorgaande jaren bovenaan, maar is door de Brexit van zijn troon gestoten.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben