Btw-aangifte: hoe doe ik dat snel en volledig

Btw-aangifte: hoe doe ik dat snel en volledig

Redactie Baaz

Het is juli! De tijd van warme zomerzon en koude waterijsjes. En de btw-aangifte over het tweede kwartaal, natuurlijk. Niet getreurd: met deze 4 tips van de Belastingdienst ben je daar als ondernemer binnen no time mee klaar én voorkom je zweten voor de naderende deadline.

1. Begin op tijd

De deadline van 31 juli lijkt ver weg. Toch komt die rap dichterbij. Plan daarom nu alvast wat tijd in om je btw-aangifte te doen. Idealiter doe je dat natuurlijk op een druilerige dag óf op een zonnig terras. Met tip 2 lukt dat je in een mum van tijd.

2. Breng je administratie op orde

Want met een administratie die up-to-date is, maak je het jezelf bij de btw-aangifte extra makkelijk. Zo regel je je btw-aangifte vaak binnen 30 minuten.

Ook handig: boekhoudsoftware waarmee je de btw-aangifte direct vanuit het programma kunt indienen. Klinkt dat interessant? En maak je nog geen gebruik van boekhoudsoftware?  Check of je er in het derde kwartaal gebruik van kan maken.

3. Doe altijd aangifte. Oók als je geen omzet had

Had je in het afgelopen kwartaal geen omzet? En heb je geen uitgaven gedaan waarover je btw mag terugvragen? Dan moet je tóch aangifte doen. Gelukkig is dat zo gedaan. Het enige dat je in de btw-aangifte hoeft te doen, is ‘Nee’ aankruisen bij de vraag of je dit tijdvak iets hebt om aan te geven. Daarna kan je de aangifte verzenden.

4. Betaal meteen met iDeal

Dat doe je direct vanuit Mijn Belastingdienst Zakelijk. Bij een betaling via iDeal zijn het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag al voor je ingevuld. Dat scheelt tijd en voorkomt fouten.

Wil je meer weten over de btw-aangifte?

Meer informatie en hulpmiddelen vind je op belastingdienst.nl/btw. Of luister naar de podcast ‘Goede start met de Belastingdienst’ om meer tips te krijgen over ondernemen. In aflevering 2 staan de experts van de Belastingdienst stil bij de btw-aangifte.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie