Britse boer zet schapen in als reclamebord

Redactie Baaz
Een Britse boer spoot het logo van zijn firma op zijn schapen, die in een weiland naast de snelweg staan opgesteld.

Het nieuwe reclamemaken werd geboren uit het verbod dat de Britse boer kreeg opgelegd om naast een drukke snelweg reclameborden neer te zetten. Het zou chauffeurs afleiden wanneer zij zich door het verkeer manoeuvreren. De boer deed beroep op zijn creatieve geest en besloot het logo van zijn bedrijf met verf op zijn pas geschoren schapen te spuiten. De verf die hij gebruikte was het middel dat door boeren gebruikt wordt om hun dieren te waarmerken.

'De schapen waren er heel blij mee en het duurde slechts een paar seconden', vertelt boer James Metcalfe aan de Daily Mail. De boer, die grasmatten en andere bodemmaterialen verkoopt, denkt erover om ook voor andere bedrijven op deze manier reclame te gaan maken; hij heeft immers nog genoeg schapen over.

Een klein nadeel is dat schapen niet zo fan zijn van het drukke autoverkeer dat langs het weiland raast. Ze houden liever afstand van de weg, waardoor de logo's minder goed zichtbaar zijn. Bovendien zijn de dieren niet getraind om stil te staan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie