Boost je start-up met promotieartikelen

Boost je start-up met promotieartikelen

Redactie Baaz

Met je start-up wil je jouw vernieuwende ideeën natuurlijk zo goed mogelijk aan de man brengen. Hierdoor ga je groeien waardoor je steeds verder uit kan breiden. Wanneer je het goed doet krijg je als starter de eerste periode de nodige aandacht. Maar hoe houd je deze van je bestaande klanten vast en werf je nieuwe relaties? Eén van de beste manieren om meer naamsbekendheid voor je start-up te genereren is door het inzetten van promotieartikelen. Gelukkig is het aanbod hierin groot waardoor je altijd relatiegeschenken vindt die passen bij datgene wat jouw bedrijf te bieden heeft.

Zorg voor een opvallend logo

Al ruim voor “de geboorte” van je start-up heb je vast goed nagedacht over een naam. Deze moet duidelijk zijn, simpel, niet al te lang, creatief en krachtig. Wanneer je je wilt onderscheiden van de rest kies je ook voor een bepaalde huisstijl en kleuren. En natuurlijk zorgt een eigen logo voor een goede promotie van je bedrijf. Zorg dat het ontwerp aansluit bij je start-up en dat het tijdloos is. Daarmee blijft het, ook na vele jaren, goed herkenbaar en wordt het direct met jouw onderneming geassocieerd. En daarbij, een logo is heel goed bruikbaar om af te beelden op allerlei promotieartikelen.

Laat je overal goed zien

Om je start-up goed op de kaart te zetten is het belangrijk dat je overal te zien bent. Wordt er een beurs georganiseerd welke past bij jouw onderneming? Schrijf je in en ontvang je bestaande en nieuwe relaties in de stand. Informeer bij lokale sportclubs naar de mogelijkheden voor sponsoring. Dit kan middels een reclamebord, een advertentie in het clubblad of vermelding van jouw naam op sporttenues. Word lid van de plaatselijke ondernemersvereniging en netwerk met andere ondernemers. Er zijn diverse mogelijkheden om je start-up bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Straal éénheid uit binnen de start-up

Binnen je onderneming maar ook naar buiten toe wil je natuurlijk wel éénheid uitstralen. Dat kan middels bedrijfskleding. Wanneer jij en jouw medewerkers ook buitenshuis de start-up willen promoten laat je voor iedereen een trui bedrukken. Deze is trouwens niet alleen leuk om binnen het bedrijf of tijdens een beurs te dragen, maar ook om weg te geven aan relaties. Een ander geliefd en nog altijd zeer populair relatiegeschenk zijn pennen. Laat daarom pennen bedrukken met jouw logo en bedrijfsnaam. Zo heb je een leuk weggevertje om uit te delen tijdens beurzen en andere evenementen.

De kracht van promotieartikelen

Ook al zie je misschien het nut niet in van promotieartikelen, toch vergroten ze wel degelijk de naamsbekendheid. Het promoten van je start-up middels relatiegeschenken, klein of groot, hebben een positief effect. De naam en het logo van je onderneming wordt niet alleen door de ontvangers gezien maar ook door anderen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat promotieartikelen een groot bereik hebben. De reclame blijft goed hangen waardoor er een blijvende, actieve herinnering ontstaat. En dat geeft jouw start-up een positieve boost.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie