Boekhouden met Exact Online: Autumn ’19 Release

Redactie Baaz
Exact presenteerde de Autumn ’19 Release tijdens Exact Live, het grootste evenement voor ondernemers en financieel professionals in de Benelux. Een van de nieuwe functies betreft automatische boekingsvoorstellen binnen Exact Online. Door de toevoeging van kunstmatige intelligentie (AI) krijgen gebruikers automatisch accurate boekingsvoorstellen te zien, zelfs als er geen historie in de administratie aanwezig is. Dit is mogelijk dankzij de analyse van geanonimiseerde data van 340.000 andere MKB-bedrijven en scheelt zeeën van tijd voor de boekhouding van zowel kleinere als middelgrote bedrijven.

Op jaarbasis komt de totale besparing voor het automatisch verwerken van banktransacties uit op ruim 100 jaar werk voor één persoon. In totaal ontvangen gebruikers van Exact Online namelijk 4.500.000 boekingsvoorstellen voor banktransacties per maand. Het handmatig verwerken in de administratie kost gemiddeld vijftien seconden. Door automatische voorstellen wordt dit teruggebracht tot minder dan één seconde. Opgeteld kan het Nederlands MKB elke maand 17.800 uur werktijd besparen, oftewel: 100 jaar werk voor één persoon, elk jaar weer.

Phill Robinson, CEO van Exact, licht toe: ‘Met onze Autumn ’19 Release lossen we de belofte in die we op de vorige editie van Exact Live hebben gedaan: we groeien toe naar de data science-afdeling van het MKB. Onze volgende stap is het toevoegen van benchmarking aan het product. Klanten kunnen dan binnen hun Exact Online-omgeving de prestaties van hun organisatie in een bredere context zien. Dit gaat op basis van vergelijking met geanonimiseerde data uit de complete database van Exact Online. Dankzij dat overzicht weet je echt hoe je bedrijf ervoor staat en op welke zaken er gericht actie ondernomen kan worden om de prestaties te verbeteren. Daar dragen de huidige innovaties binnen onze Autumn ’19 Release uiteraard ook al aan bij.’

Efficiënter boekhouden

De updates in de financiële software faciliteren snellere factuurverwerking, betaling en controle van administraties. Dankzij koppeling met RGS 3.1 doet de software slimme suggesties zonder dat een rijke boekingshistorie noodzakelijk is. Verder zijn facturen in Exact Online te voorzien van een Mollie-betaallink. Door op de link te klikken, wordt de geadresseerde direct doorgestuurd naar zijn bankomgeving en kan de geadresseerde direct betalen.

De Autumn Release ’19 bestaat onder de streep uit een reeks toevoegingen aan een reeds compleet bedrijfssoftwareplaatje. Gebruik je Exact voor de boekhouding, dan geniet je de aankomende periode van de nieuwste mogelijkheden op gebied van AI en ML, wat aan het einde van de dag voorkennis en werk bespaart. Bovendien zie je via de benchmarks hoe je opweegt tegen de 340.000 mede-gebruikers van Exact Online. Waardevolle sturing. We raden je sterk aan om een blik te werpen op de onderstaande paginalink, alle nieuwigheid is immers teveel om op een enkele pagina te benoemen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie