Nog sportiever, nog luxer

BMW X4 maakt zijn opwachting in Genève: dit is wat we weten

Bart Remmers
De nieuwe BMW X4 maakt volgende maand zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève. De X4 markeert een nieuw hoofdstuk van het succesverhaal van de eerste Sports Activity Coupé in de premium middenklasse.

Van de BMW X4 zijn al ruim 200.000 exemplaren verkocht. De tweede generatie van het model legt duidelijk het accent op sportiviteit en expressief design.

Met zijn uitbundig vormgegeven en dynamisch gestrekte lijnen presenteert de nieuwe Sports Activity Coupé zich als een opvallend sportief lid van de BMW X-familie.

BMW X4 maakt opwachting in Genève: dit is wat we wetenBMW Individual-portfolio

De cockpit is duidelijk op de bestuurder gericht. Voorzien van nieuw vormgegeven sportstoelen. De Model xLine-, Model M Sport X en Model M Sport bieden veel personalisatiemogelijkheden. De BMW X4 is voor het eerst ook leverbaar met exclusieve opties uit de BMW Individual-portfolio, waarmee de auto verregaand is aan te passen aan de persoonlijke smaak van de eigenaar.

Er zijn twee BMW M Performance-versies leverbaar: de BMW X4 M40i en de BMW X4 M40d zijn voorzien van uitzonderlijk krachtige motoren en specifieke, aan deze versies voorbehouden design- en uitvoeringsdetails.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De nieuwste versie van het bedieningssysteem BMW iDrive en intelligente stembediening is standaard, Control Display met touchscreenfunctie en BMW gesture control optioneel. Geavanceerde rijhulpsystemen verhogen het comfort en de veiligheid. Optioneel is Driving Assistant Plus met Steering Assistant en Lane Control Assistant, evenals Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen.

De verschillende varianten van de X4 verschijnen in de loop van dit jaar op de markt. Prijzen worden later bekendgemaakt.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart